به گزارش خودروکار، همان طور كه در تصوير مشاهده مي شود، هربرت دييس (سمت چپ) با جيم هكت مدير عامل فورد با هم عكس يادگاري انداخته اند و خبر از همكاري نزديك بين اين دو غول خودروسازي جهاني داده اند.
همكاري فورد و فولكس در زمينه خودروهاي برقي و خودروهاي خودران (بدون نياز به راننده) خواهد بود. هر چند كه شيوع ويروس كرونا برخي از اين پروژه ها را به تعويق انداخته است.
انتظار مي رود كه معامله اين دو غول خودروسازي تا پايان اين ماه جوش بخورد و بر اساس اين قرار، سرمايه گذاري سنگيني روي توسعه و تكوين خودران هاي با قواي محركه برقي آغاز شود. اما هنوز چون مذاكرات در جريان است، اخبار به طور رسمي منتشر نمي شوند. فقط سخنگوي فولكس واگن گفته است كه مذاكرات به خوبي در حال پيشرفت هستند اما جزئيات بيشتري ارائه نداد.
آلن هال، نماينده آرگو اي آي ال ال سي Argo AI LLC (شريك فورد در پروژه خودران) مي گويد مذاكرات روي ريل قرار دارند و تا پايان فصل دوم سال به نتيجه مي رسند. فورد هم به طور جداگانه همين خبر را تأييد كرده است.
در حالي كه پاندمي ويروي كرونا، صنعت خودروي جهاني را به زانو درآورده، هر دو غول خودروسازي، فورد و فولكس، اشتياق بيشتري از خود نشان مي دهند كه نيروهاي خود را با هم تركيب كنند و روي خودروهاي تجاري سبك و وانت هاي متوسط متمركز شوند.
با كاهش تقاضاي خودرو، اكثر خودروسازان دنيا مجبورند هزينه ها را مهار كنند و در مواردي با ساير رقبا در هزينه ها شريك شوند چون فناوري هاي نو هزينه هاي بسيار سنگيني دارد كه دو خودروساز مي توانند بين خودشان تقسيم كرده و از عوايد آن هر دو بهره مند شوند.
شركت خدمات سرمايه گذاري مودي پيش بيني فروش سال 2020 خود را تعديل كرده و معتقد است كه نسبت به سال 2019 حدود 20 درصد كمتر خواهد بود. اين شركت كه در رتبه بندي و امتياز دهي تخصص دارد مي گويد رشد صنعت خودرو از سال 2021 دوباره به حالت عادي برميگردد.
دييتمار اوسترمان از شركاي ارشد مؤسسه مشاوره اي PwC اعتقاد دارد در حالي كه تقاضا كاهش يافته و به همين دليل سرمايه گذاري هاي جديد با محدوديت رو به رو است صنعت خودرو مجبور مي شود به دقت مشخص كند تعداد و نوع قواي محركه اي كه در آينده توليد مي كند چگونه است. اوسترمان مي گويد: «گذار به خودروهاي برقي در آينده شتاب مي گيرد چون صنعت خودرو وسع آن را ندارد كه همزمان انواع خيلي متنوعي از قواي محركه جايگزين بنزيني را مد نظر قرار دهد.»
بر اساس برنامه ي همكاري مشترك فورد و فولكس، قرار است فولكس واگن حدود 2.6 ميليارد دلار در شريك فورد يعني آرگو سرمايه گذاري كند. از اين مقدار 1 ميليارد دلار سرمايه و 1.6 ميليارد دلار به اشتراك گذاري واحد «قواي محركه هوشمند خودران» آئودي براي رقابت با وايمو آلفابت (شركت مادر گوگل) و كروز جنرال موتورز است.
سرمايه گذاری فولكس در آرگو در نيمه اول سال 2020 روي ريل قرار دارد.
استراتژی فورد به خاطر شيوع كرونا، با عقب نشينی مواجه شده است و پروژه هايي مثل تاكسی های رباتی شهري و وسايل نقليه مخصوص تحويل بسته بدون نياز به راننده تا سال 2022 به تأخير افتاده اند.
فورد می گويد برای برآورد زيان های ناشي از شيوع كرونا به زمان بيشتری نياز دارد و بايد ديدگاه مصرف كنندگان نسبت به خودران ها و اشتراك گذاری خودرو را دوباره از نو اندازه گيري کند. فورد حتي برنامه مشترك توسعه و تكوين خودروي «لينكلن تمام برقي» با شركت خودروسازي «ريويان» را هم كنسل كرده است.
به عنوان يكي از محصولات همكاری فورد با فولكس، قرار است حداقل يك خودروی برقي با همكاری فولكس در اروپا تكوين يابد و قرار است روي پلتفرم منعطف فولكس با نام MEB طراحی شود و قرار است 600 هزار خودرو براي 6 ماه در نظر گرفته شود.
خود فولكس واگن اولين خودرو روی اين پلتفرم منعطف را ID3 هاچ بك در نظر گرفته است كه در تابستان همين امسال به بازار عرضه مي شود. بردار بزرگتر اين خودرو ID4 يك خودروی شاسی بلند خواهد بود كه از اواخر سال عرضه می شود.
در همكاری بين فولكس و فورد در سگمنت خودروهای تجاری سبك تمركز روی وانت متوسط و ون است كه براي اوايل سال 2022 برنامه ريزی شده است.
منبع: سایپانیوز
انتهای پیام/